| | | Bij het horen van het woord "Vin de Table" wordt meestal de neus opgehaald. Vaak minderwaardig bevonden, te simpel en meestal van een dubieuze kwaliteit. Inderdaad, een Vin de Table-benaming vraagt om allerlei handgrepen, die behoren bij een allereenvoudigste wijn. Het wordt anders als een wijnimporteur goede connecties onderhoudt bij zijn vaste adressen waar hij graag wijn koopt. Zijn goede wijboer koopt vaak prima extra wijnen bij zijn buren uit de directe omgeving of via relaties in heel frankrijk. In veel gevallen zijn dit wijnen die tot de 'overproductie' behoren. De wijnwetgeving bakent zijn kwaliteitswijnen af met strikte regels. Een van deze regels is produktiebeperking. Bijvoorbeeld in Bordeaux en Bourgogne mag de productie maar 40 hl per hectare zijn. In gunstige jaren kan er soms meer geproduceerd worden. Het teveel gaat dan naar een producent die er een prachtige wijn van maakt. Omdat de herkomstbenaming vervalt (Bordeaux of Bourgogne) bij een overproductie wordt dit automatisch Vin de Table. Op deze manier kan een Vin de Table toch een behoorlijke tot uitstekende wijn voortbrengen. | | |